Räksås till pasta

Du behöver 0.5 st purjolök skivad 0.5 st squash i bitar 1 msk smör 2 msk tomatpuré 2 msk maizena ljus redning 2 dl skaldjursfond...

Du behöver

  • 0.5 st purjolök skivad
  • 0.5 st squash i bitar
  • 1 msk smör
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 msk maizena ljus redning
  • 2 dl skaldjursfond
  • 2 dl crème fraîche
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymald
  • 2 msk dill hackad
  • 250 g räkor skalade

Servera med:

pennepasta

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Fräs purjolök och squash i smör i en gryta.

2
Tillsätt tomatpuré och ljus redning. Rör om. Späd med räkfond och crème fraiche. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter.

3
Salta och krydda med svartpeppar och dill. Rör till sist ner räkorna och låt såsen bli het igen. Smaka av.

4
Servera räksåsen till nykokta pastapennor.


Kommentar:
Tina frysta räkor på en dagstidning med dubbla lager hushållspapper ovanpå. Då blir de inte blöta. Har du bråttom, tina i rumstemperatur, annars i kylen.

Scroll to Top