Du behöver
- 0.5 st purjolök skivad
- 0.5 st squash i bitar
- 1 msk smör
- 2 msk tomatpuré
- 2 msk maizena ljus redning
- 2 dl skaldjursfond
- 2 dl crème fraîche
- 0.5 tsk salt
- 2 krm svartpeppar nymald
- 2 msk dill hackad
- 250 g räkor skalade
Servera med:
pennepasta
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Fräs purjolök och squash i smör i en gryta.
2
Tillsätt tomatpuré och ljus redning. Rör om. Späd med räkfond och crème fraiche. Koka upp såsen under omrörning och låt den sjuda 5 minuter.
3
Salta och krydda med svartpeppar och dill. Rör till sist ner räkorna och låt såsen bli het igen. Smaka av.
4
Servera räksåsen till nykokta pastapennor.
Tina frysta räkor på en dagstidning med dubbla lager hushållspapper ovanpå. Då blir de inte blöta. Har du bråttom, tina i rumstemperatur, annars i kylen.