Räktoast Smögen

Du behöver 4 st brödskivor rostade 8 st blad grönsallat 2.5 msk löjrom dillkvistar Smögenröra: räkor skalade 2 st ägg kokta och hackade 1.5 dl...

Du behöver

  • 4 st brödskivor rostade
  • 8 st blad grönsallat
  • 2.5 msk löjrom
  • dillkvistar

Smögenröra:

räkor skalade
2 st ägg kokta och hackade
1.5 dl lättmajonnäs
2 tsk citron pressad saft
2 msk dill hackad
2 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Kantskär brödskivorna och dela dem diagonalt till snittar.

2
Blanda räkor, ägg, majonnäs, citronsaft och dill. Smaka av med salt och peppar.

3
Lägg en klick av räkröran på varje snitt. Dekorera med en tesked löjrom och en dillvippa. Lägg ett grönsallatsblad vid sidan om varje snitt.


Kommentar:
Tina frysta räkor på en dagstidning med dubbla lager hushållspapper ovanpå. Då blir de inte blöta. Har du bråttom, tina i rumstemperatur, annars i kylen.

Scroll to Top