Aubergine- och kikärtsröra

Serveras till Shish Kebab och raita.

Du behöver

  • 1 st aubergine
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st burk hela tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk garam masala
  • 1 st burk kikärter
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk mjöl

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär auberginen i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Fräs aubergine och vitlök i lite matfett. Lägg över det i en gryta.

2
Tillsätt tomater med sitt spad, tomatpuré, salt, chilipeppar, spiskummin, garam masala, avrunna kikärter, matlagningsyoghurt och mjöl. Låt röran puttra några minuter. Smaka av.

Scroll to Top