Du behöver
- 200 g kalkonfilé
Marinad:
1 dl matolja
citron saften av 1 + rivet skal av 1
apelsin saften av 1 + rivet skal av 1
1 msk dragon
1 tsk salt
2 krm peppar
Ugn: 175°
Det här behövs för ca 12 port på buffébordet:
Gör så här
1
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i kalkonfiléerna och lägg köttet kallt i minst 4 timmar. Vänd påsen då och då under tiden.
2
Stek filéerna väl runtom i lite matfett. Lägg över dem i en eldfast form.
3
Stek filéerna klara mitt i ugnen ca 20 minuter. Bjud dem varma eller kalla tillsammans med ljum sallad.
Bjud kalkonen som middag! Vill du bjuda kalkonen som huvudrätt så passar både kokt ris och klyftpotatis till. Bjud då gärna den här goda såsen till: Vispa samman 4 dl hönsbuljong med 1 msk koncentrerad apelsinjuice i en kastrull. Vispa i 2 msk vetemjöl och låt såsen koka upp under fortsatt vispning. Låt den koka ca 3 minuter. Tillsätt 1 dl grädde och 1 msk soja. Smaka av med salt och peppar. Låt såsen koka upp på nytt.