Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 2 st squash
- 1 st purjolök
- 1 bitar fänkål
- 1 st bladpersilja knippe
- 1 msk flytande margarin
- 8 dl fiskbuljong
- 1 msk timjan
- salt och peppar
Det här behövs för 4 port
Gör så här
1
Skala och trä upp räkorna på träspett som inte är så långa.
2
Skiva squash, purjolök och fänkål. Hacka persiljan grovt. Fräs grönsaker och persilja i flytande margarin. Häll över fiskbuljong. Låt allt puttra 5 minuter.
3
Lägg över grönsaker, persilja samt det mesta av av buljongen i en matberedare (spara resten av buljongen). Mixa till slät konsistens och häll över det puréade i en ny kastrull. Späd med resten av buljongen samt 1 dl matlagningsgrädde till önskad konsistens. Smaksätt soppan med timjan, salt och peppar.