Du behöver

  • 200 g lövbiff
  • 1 msk soja
  • 150 g äggnudlar
  • 0.5 st wokgrönsaker
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 5.5 st cocktailtomater

Sås:

1 dl köttbuljong
1 tsk soja
1.5 msk mango chutney
1 msk oystersås

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Strimla lövbiffen och blanda samman köttet med soja. Låt det stå medan de andra ingredienserna förbereds.

2
Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skölj dem i kallt vatten så att de inte klibbar samman. Droppa över lite matolja. Ställ det åt sidan.

3
Lägg alla ingredienserna till såsen i en liten kastrull och låt det koka upp. Ställ kastrullen åt sidan.

4
Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Halvera eventuellt tomaterna.

5
Fräs vitlök och biffstrimlor i lite matolja på ganska hög värme några minuter. Tag upp det.

6
Fräs grönsaker och purjolök i lite matolja. Tillsätt biff, nudlar och sås. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Bjud gärna sweet chilisås till.