Du behöver
- 200 g lövbiff
- 1 msk soja
- 150 g äggnudlar
- 0.5 st wokgrönsaker
- 0.5 st purjolök
- 1 st vitlöksklyfta
- 5.5 st cocktailtomater
Sås:
1 dl köttbuljong
1 tsk soja
1.5 msk mango chutney
1 msk oystersås
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Strimla lövbiffen och blanda samman köttet med soja. Låt det stå medan de andra ingredienserna förbereds.
2
Koka äggnudlarna enligt förpackningens anvisningar. Skölj dem i kallt vatten så att de inte klibbar samman. Droppa över lite matolja. Ställ det åt sidan.
3
Lägg alla ingredienserna till såsen i en liten kastrull och låt det koka upp. Ställ kastrullen åt sidan.
4
Ansa och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Halvera eventuellt tomaterna.
5
Fräs vitlök och biffstrimlor i lite matolja på ganska hög värme några minuter. Tag upp det.
6
Fräs grönsaker och purjolök i lite matolja. Tillsätt biff, nudlar och sås. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Bjud gärna sweet chilisås till.