Risotto med örtkryddor

Risotton med örtkryddor passar till det mesta!

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 6.5 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl riven ost (parmesan, eller någon smakrik nyckelhålsmärkt ost)
  • 4 msk basilika hackad
  • 4 msk hackad persilja
  • 4 msk gräslök hackad hackad
  • salt och peppar
  • 2 msk pinjenötter rostade

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Hacka löken fint. Fräs den i olivoljan och rör ner riset. Häll över hälften av buljongen, låt det koka en stund och fyll på med ytterligare buljong. Riset är färdigkokt efter ca 20 minuter och då ska det kännas lite löst.

2
Vänd ner osten och det kryddgröna. Lägg upp risotton på fat och strö över pinjenötterna. Servera rätten som del av buffé eller julbord eller tillsammans med fisk eller heta korvar!

Scroll to Top