Du behöver
- 500 g köttfärs
- 3 msk ströbröd
- 1 dl mjölk
- 1 st ägg
- 0.5 st gul lök
- 0.5 st äpple
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 krm kanel
- aprikoser ca 10 mjuka kärnfria
- katrinplommon ca 10 mjuka kärnfria
Det här behövs:
Gör så här
1
Lägg ströbröd och mjölk i en skål. Låt det stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt färs och ägg och arbeta det till en smidig smet.
2
Skala och riv löken. Skala, kärna ur och riv äpplet. Arbeta in lök, äpple, salt, peppar och kanel i smeten.
3
Halvera aprikoser och katrinplommon. Tag en matsked färs och forma till oval bulle. Lägg 1/2 aprikos och 1/2 katrinplommon i varje bulle. Jämna till bullarna.
4
Stek köttbullarna i lite matfett tills de är gyllenebruna runtom. Sänk värmen och tillsätt lite vatten. Låt köttbullarna eftersteka ca 8-10 minuter under lock.