Danska fyllda frikadeller

Köttbullar med mycket smak.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 1 st ägg
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st äpple
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 krm kanel
  • aprikoser ca 10 mjuka kärnfria
  • katrinplommon ca 10 mjuka kärnfria

Det här behövs:

Gör så här

1
Lägg ströbröd och mjölk i en skål. Låt det stå och svälla ca 10 minuter. Tillsätt färs och ägg och arbeta det till en smidig smet.

2
Skala och riv löken. Skala, kärna ur och riv äpplet. Arbeta in lök, äpple, salt, peppar och kanel i smeten.

3
Halvera aprikoser och katrinplommon. Tag en matsked färs och forma till oval bulle. Lägg 1/2 aprikos och 1/2 katrinplommon i varje bulle. Jämna till bullarna.

4
Stek köttbullarna i lite matfett tills de är gyllenebruna runtom. Sänk värmen och tillsätt lite vatten. Låt köttbullarna eftersteka ca 8-10 minuter under lock.

Scroll to Top