Smörgåstårta till nyårsfesten

En läcker smörgåstårta känns alltid lika festligt att bjuda på och smakar utmärkt till nyårsfirandets mousserande vin. Den kan lätt göras större på längden eller bredden om ni blir flera.

Du behöver

  • 4 skiva landgångsbröd

Fyllning:

250 g kesella
2 dl crème fraîche tomat och basilika
50 g parmesanost färskriven
80 g lufttorkad skinka finhackad
1 dl marinerade soltorkade tomater hackade
salt och peppar

Topping:

300 g philadelphiaost ev med örter

Dekoration:

500 g räkor oskalad vikt
100 g ruccolasallad
1 st lime skivad
färsk basilika
100 g physalis

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Skala räkorna och låt dem ligga i en plastburk i kylen. Blanda fyllningen i en skål och smaka av med salt och peppar.

2
Kantskär brödskivorna och lägg en skiva på uppläggningsfatet. Bred 1/3 av fyllningen på den. Lägg en skiva bröd ovanpå. Upprepa med de resterande brödskivorna. Avsluta med bröd.

3
Bred Philadelphiaost runt om och ovanpå smörgåstårtan. Så här långt kan du förbereda. Täck med plastfolie och låt tårtan stå i kylen till strax före serveringen.

4
Skölj och låt rucolasallaten rinna av på en handduk. Skär den i strimlor. Tryck fast strimlorna runt om och ovanpå tårtan. Arrangera räkorna på toppen. Dekorera med halva limeskivor och basilika. Frilägg physalisbären och lägg dem runt om på uppläggningsfatet.

Scroll to Top