Chokladtryffel

En tryffel av god mörk ckoklad känns extra lyxig på gottebordet.

Du behöver

  • 1.5 dl vispgrädde
  • 100 g smör
  • 0.5 dl mörkt muscovadosocker
  • 1.5 msk rom mörk
  • 0.5 msk snabbkaffepulver
  • 300 g mörk choklad 70 %

Garnering:

1 msk kakao
florsocker

Gör så här

1
Koka upp vispgrädde och smör i en kastrull. Tillsätt muscovadosocker, mörk rom och kaffepulver.

2
Bryt chokladen i bitar. Tillsätt den heta gräddblandningen. Rör tills chokladen har smält. Låt tryffeln kallna i kylskåp i 1 timme.

3
Spritsa ut tryffeln till små toppar i små ischokladformar. Förvara i kylskåp.

4
Pudra över lite kakaopulver blandat med florsocker före servering.

Scroll to Top