Du behöver
- 100 g smör
- 3 dl vispgrädde
- 0.5 krm salt
- 3 dl socker
- 125 g blockchoklad
- 3 dl hasselnötter hackade
Pensling och garnering:
150 g blockchoklad
hasselnötter halverade
Gör så här
1
Lägg smöret och hälften av grädden i en kastrull. Låt smöret smälta. Tillsätt salt, socker och resten av grädden. Låt det koka upp på nytt.
2
Dela chokladen i mindre bitar och rör ner dem i smeten. Låt smeten koka tills den klarar kulprovet, ca 20 minuter.
3
Tillsätt nöthacket och häll upp smeten på en plåt. Låt svalna. Skär ut fyrkanter.
4
Dela chokladen i små bitar och låt dem smälta i vattenbad. Doppa godisbitarna i chokladen och sätt fast 1/2 nöt. Lägg dem på bakplåtspapper. Förvara kallt.