Pepparkaksklubbor

Det här är klubbor som ska njutas länge, stoppa inte in hela klubban i munnen!

Du behöver

  • 2 dl socker
  • 2 dl sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 msk smör
  • trägrillspett ca 10 cm långa
  • småbrödsformar
  • 50 g mandel skållad och hackad

Gör så här

1
Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka det i drygt 30 minuter tills massan blir seg (ca 130º) eller gör kulprovet genom att droppa lite knäckmassa i en kopp med kallt vatten. Om massan kan rullas till en boll är smeten färdig.

2
Rör ner kryddorna och smöret. Fördela i småbrödsformar. Låt smeten nästan stelna. Sätt en liten grillpinne i varje form och strö hackad mandel på toppen. Låt klubborna stelna färdigt.

3
Sug på småbrödspapperet, så det lossnar. Njut!

Scroll to Top