Du behöver
- 100 g smör
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk pepparkakskrydda malda
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk bikarbonat
- 1.5 dl matlagningsyoghurt
- muffinsformar
Fyllning:
100 g gräddädelost
1.5 dl crème fraîche 34%, vispad
1 msk glögg
Dekoration:
kanel malen
Ugn:
175°
Gör så här
1
Rör smör och socker pösigt.
2
Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner dem växelvis med matlagningsyoghurten.
3
Ställ små muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dem.
4
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt muffinsen kallna på bakgaller.
5
Riv ädelosten på fina sidan av rivjärnet och blanda med den hårt vispade creme fraichen och glöggen.
6
Lägg fyllningen i en sprits-påse.
7
Spritsa en klick creme på varje muffins. Strö över lite malen kanel.