Pepparkaksmuffins med ädelostcreme

Strö lite malen kanel över varje muffins så blir de extra fina.

Du behöver

  • 100 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk pepparkakskrydda malda
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1.5 dl matlagningsyoghurt
  • muffinsformar

Fyllning:

100 g gräddädelost
1.5 dl crème fraîche 34%, vispad
1 msk glögg

Dekoration:

kanel malen

Ugn:

175°

Gör så här

1
Rör smör och socker pösigt.

2
Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner dem växelvis med matlagningsyoghurten.

3
Ställ små muffinsformar på en plåt och fördela smeten i dem.

4
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Låt muffinsen kallna på bakgaller.

5
Riv ädelosten på fina sidan av rivjärnet och blanda med den hårt vispade creme fraichen och glöggen.

6
Lägg fyllningen i en sprits-påse.

7
Spritsa en klick creme på varje muffins. Strö över lite malen kanel.

Scroll to Top