Tomteglögg

Kryddorna kan eventuellt bytas ut till 1/2 påse glöggkryddor.

Du behöver

  • 2.5 dl vatten
  • pomerans skalet av 1 liten
  • 1 bitar färsk ingefära
  • 1 bitar kanel hel
  • 10 st kryddnejlikor
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 1 st vin flaska rött 75 cl
  • 1 dl portvin
  • 1 dl farinsocker

Det här behövs för ca 1 liter:

Gör så här

1
Bryt kanelstången och pomerasskalet i minde bitar. Skala och riv ingefäran grovt.

2
Lägg alla kryddorna i en ka-strull och tillsätt vattnet. Låt allt koka under lock på svag värme ca 30 minuter. Sila lagen.

3
Häll tillbaka lagen i en ren kastrull. Tillsätt rött vin, portvin och farinsocker. Värm och sma-ka av. Låt inte glöggen koka, den ska bara värmas.

Scroll to Top