Klassisk Biff Rydberg

Till Biff Rydberg med oxfilé och äggula i kopp, bjuds en krispig grönsallad och eventuellt osötad senap.

Du behöver

  • 2 st gul lök stora
  • matfett
  • 9 st potatis medelstora fasta
  • 0.5 tsk salt
  • 500 g oxfilé eller utskuren biff
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm peppar
  • persilja
  • 4 st äggulor

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Stek den lätt brynt och mjuk i lite matfett på ganska svag värme. Ta upp löken och håll den varm.

2
Skala potatisen och tärna den i ca 1/2 cm stora bitar. Stek långsamt i lite matfett så att potatisen blir brynt utanpå och mjuk inuti. Krydda med salt. Håll potatisen varm.

3
Putsa köttet och torka av det. Skär det i ca 1 cm stora tärningar. Värm matfett i en stekpanna. När det slutat skumma är det dags att lägga i köttet, eventuellt i omgångar. Stek tills köttet är väl brynt runt om, men fortfarande rosa inuti. Krydda med salt och peppar.

4
Blanda samman löken med potatisen och låt det bli genomvarmt. Lägg upp det på ena sidan av ett uppläggningsfat. Lägg köttet bredvid. Strö över hackad persilja. Häll äggulorna i små koppar och ställ dem i mitten.

Scroll to Top