Du behöver
- 2 st gul lök stora
- matfett
- 9 st potatis medelstora fasta
- 0.5 tsk salt
- 500 g oxfilé eller utskuren biff
- 0.5 tsk salt
- 0.5 krm peppar
- persilja
- 4 st äggulor
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och hacka löken. Stek den lätt brynt och mjuk i lite matfett på ganska svag värme. Ta upp löken och håll den varm.
2
Skala potatisen och tärna den i ca 1/2 cm stora bitar. Stek långsamt i lite matfett så att potatisen blir brynt utanpå och mjuk inuti. Krydda med salt. Håll potatisen varm.
3
Putsa köttet och torka av det. Skär det i ca 1 cm stora tärningar. Värm matfett i en stekpanna. När det slutat skumma är det dags att lägga i köttet, eventuellt i omgångar. Stek tills köttet är väl brynt runt om, men fortfarande rosa inuti. Krydda med salt och peppar.
4
Blanda samman löken med potatisen och låt det bli genomvarmt. Lägg upp det på ena sidan av ett uppläggningsfat. Lägg köttet bredvid. Strö över hackad persilja. Häll äggulorna i små koppar och ställ dem i mitten.