Apelsincheesecake

Den här fräscha apelsincheesecaken fungerar både som en matig dessert efter en lättare varmrätt och när du behöver något gott att bjuda till fikat.

Du behöver

  • 10 st digestivekex
  • 50 g cashewnötkärnor
  • 75 g smör rumsvarmt

Fyllning:

250 g kesella 10%
100 g philadelphiaost light 16%
2 st ägg
0.75 dl strösocker
1 st apelsin rivet skal och 2 msk pressad saft

Topping:

2 dl lätt crème fraiche
1 tsk vaniljsocker

Dekoration:

1 st apelsin skivad
citronmeliss

Ugn: 175º och 225º

Det här behövs till 8-10 port:

Gör så här

1
Mixa kex, cashewnötkärnor och smör smuligt i matberedaren med kniven monterad.

2
Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda bottnen mitt i ugnen i 175º, ca 10 minuter.

3
Blanda kesella, philadelphiaost, ägg, strösocker och apelsinskal och -saft i en skål till fyllningen. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 15 minuter.

4
Höj ugnsvärmen till 225°. Rör ihop lätt crème fraiche och vaniljsocker till toppingen. Bred den försiktigt över kakan. Grädda ytterligare 5 minuter. Kyl tårtan.

5
Dekorera tårtan med apelsinskivor och citronmelissblad vid serveringen.

Scroll to Top