Du behöver
- 2 st morötter
- 1 st purjolök
- 2 st selleristjälkar
- 150 g salami
- matfett
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1.25 l vatten
- 3 msk kycklingfond
- 1 st förpackning färsk ostravioli
- 1 st burk krossade tomater
- 1 tsk oregano
Tillbehör:
parmesanost nyriven
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala morötterna och skär dem i fina stavar. Ansa och strimla purjolök och stjälkselleri. Tärna eller strimla salamin.
2
Fräs grönsakerna i lite matfett tills de mjuknar och är glansiga.
3
Tillsätt pressad vitlök, vatten och kycklingfond. Låt det koka upp. Tillsätt salami, ravioli, tomatkross och oregano. Låt det småputtra 5-6 minuter. Smaka av.
4
Bjud soppan med nyriven parmesanost och ett gott bröd.