Soppa från Italien

En lättlagad och mättande soppa.

Du behöver

  • 2 st morötter
  • 1 st purjolök
  • 2 st selleristjälkar
  • 150 g salami
  • matfett
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1.25 l vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 st förpackning färsk ostravioli
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 tsk oregano

Tillbehör:

parmesanost nyriven

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala morötterna och skär dem i fina stavar. Ansa och strimla purjolök och stjälkselleri. Tärna eller strimla salamin.

2
Fräs grönsakerna i lite matfett tills de mjuknar och är glansiga.

3
Tillsätt pressad vitlök, vatten och kycklingfond. Låt det koka upp. Tillsätt salami, ravioli, tomatkross och oregano. Låt det småputtra 5-6 minuter. Smaka av.

4
Bjud soppan med nyriven parmesanost och ett gott bröd.

Scroll to Top