Kyckling Pot-au-feu

Pot-au-feu är en "puttrande gryta". Ät den tillsammans med smaksatt minifraiche.

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 2 st potatis
  • 1 bitar rotselleri ca 50 g
  • 1 st morot
  • 0.5 st fänkål liten
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 st salladslökar
  • 1 st lagerblad
  • 3 st vitpepparkorn
  • 3 st kryddpepparkorn
  • 4.5 dl hönsbuljong

Tillbehör:

1 dl minifraiche
1/2-1 tsk fransk senap
0.5 st vitlöksklyfta
salt

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i ganska stora tärningar. Skala potatis, rotselleri och morot. Skär dem i bitar. Ansa fänkålen och skär den i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär salladslöken i sneda bitar.

2
Häll buljongen i en kastrull och låt den koka upp. Tillsätt kyckling, alla grönsakerna, kryddor och salt. Låt grytan puttra under lock ca 15-20 minuter. Smaka av.

3
Rör under tiden samman minifraiche med senap och pressad vitlök. Smaka av med salt. Ät minifraichen till grytan.

Scroll to Top