Du behöver
- 2 st kycklingfiléer
- 2 st potatis
- 1 bitar rotselleri ca 50 g
- 1 st morot
- 0.5 st fänkål liten
- 1 st vitlöksklyfta
- 2 st salladslökar
- 1 st lagerblad
- 3 st vitpepparkorn
- 3 st kryddpepparkorn
- 4.5 dl hönsbuljong
Tillbehör:
1 dl minifraiche
1/2-1 tsk fransk senap
0.5 st vitlöksklyfta
salt
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Skär kycklingfiléerna i ganska stora tärningar. Skala potatis, rotselleri och morot. Skär dem i bitar. Ansa fänkålen och skär den i bitar. Skala och finhacka vitlöken. Ansa och skär salladslöken i sneda bitar.
2
Häll buljongen i en kastrull och låt den koka upp. Tillsätt kyckling, alla grönsakerna, kryddor och salt. Låt grytan puttra under lock ca 15-20 minuter. Smaka av.
3
Rör under tiden samman minifraiche med senap och pressad vitlök. Smaka av med salt. Ät minifraichen till grytan.