Laxpytt

Ät gärna gott bröd till pytten.

Du behöver

  • 1 dl vatten salt
  • 250 g laxfilé skinn- och benfri
  • 0.5 st gul lök
  • 0.5 st röd paprika
  • 0.5 st paprika gul
  • 0.5 st squash liten
  • 2 msk hackad dill
  • 1 krm citronpeppar
  • 1.5 krm salt

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.

2
Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna. Tärna squashen. Skär laxen i tärningar.

3
Fräs lök, paprika och squash i lite matfett på svag värme, ca 5 minuter. Tillsätt lax och ris, låt det fräsa i ytterligare ca 3-5 minuter, tills laxen är precis genomstekt och allt är varmt.

4
Krydda med salt och peppar. Strö över dillen och smaka av.

Scroll to Top