Du behöver
- 4 st kycklingfiléer
- 0.75 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 msk flytande honung
- 1 st äggula
- 0.5 dl sesamfrön
- 4 st bambupinnar
Sås:
2 st vitlöksklyftor
1 st röd chili
1.5 tsk curry
1 msk flytande honung
saft rivet skal och av 1 lime
1 st hönsbuljongtärning
1 tsk soja
1 st burk kokosmjölk
Ugn: 225°
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
Bjud spetten med sin sås och kokta nudlar blandade med frästa grönsaker.
Kyckling ska alltid vara genomstekt. Kolla med hjälp av en provsticka. Stick i den tjockaste delen. Köttsaften ska vara helt genomskinlig när kycklingen är klar.
När du använder chili så tvätta händerna noga efteråt och tag dig inte i ögonen. Chili är mycket “het” och kan sitta kvar länge på fingertopparna.