Du behöver
- 200 g nötfärs
- 1 st vitlöksklyfta
- 0.5 st purjolök
- 1 st röd paprika
- 0.5 st squash liten
- 0.5 st burk krossade tomater
- 1/2-1 krm sambal oelek
- 0.5 tsk salt
- 0.5 st saffran ark
- 1 st burk vita bönor naturella
Det här behövs för ca 2 port:
Gör så här
1
Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär squashen i bitar.
2
Bryn köttet jämnt smuligt i lite matfett. Tillsätt pressad vitlök, purjolök, paprika och squash. Låt fräsa samman några minuter.
3
Rör ner krossade tomater, sambal oelek, salt och saffran. Låt grytan småputtra ca 10 minuter.
4
Skölj av bönorna och låt dem rinna av. Rör ner dem i grytan och låt den puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.