Spansk färsgryta

Spansk färsgryta får spännande smak med saffran.

Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st röd paprika
  • 0.5 st squash liten
  • 0.5 st burk krossade tomater
  • 1/2-1 krm sambal oelek
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 st saffran ark
  • 1 st burk vita bönor naturella

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Ansa och strimla purjolöken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skär squashen i bitar.

2
Bryn köttet jämnt smuligt i lite matfett. Tillsätt pressad vitlök, purjolök, paprika och squash. Låt fräsa samman några minuter.

3
Rör ner krossade tomater, sambal oelek, salt och saffran. Låt grytan småputtra ca 10 minuter.

4
Skölj av bönorna och låt dem rinna av. Rör ner dem i grytan och låt den puttra i ytterligare ca 5 minuter. Smaka av.

Scroll to Top