Italiensk gryta

Bjud gärna bandspaghetti till den italienska grytan.

Du behöver

  • 500 g grytbitar t ex benfritt högrev
  • 0.5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar malen
  • 0.5 tsk timjan
  • 1 st gul lök
  • 1 st purjolök
  • 2 st morötter
  • 2 dl rödvin
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 dl passerade tomater
  • tomater ca 6 marinerade soltorkade
  • 1 st squash liten
  • 150 g champinjoner
  • 1 st korv t ex cabanossy, 50 g
  • oliver ca 10

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skär köttet i ca 2×2 cm stora bitar. Bryn det i lite matfett. Lägg över köttet i en gryta. Krydda med salt, peppar och timjan

2
Skala löken och hacka den. Ansa purjon och strimla den. Skala morötterna och skär dem i slantar. Dela dem eventuellt.

3
Fräs lök, purjo och morötter i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan.

4
Tillsätt rödvin, tomatpuré och passerade tomater. Låt grytan småputtra under lock ca 1 timme.

5
Strimla under tiden tomaterna. Skiva korven. Skiva squashen och skär skivorna i bitar. Ansa svampen och skiva den. Fräs allt några minuter i lite matfett. Lägg över det i grytan tillsammans med oliver. Låt grytan puttra i ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. Smaka av. Bjud kokt pasta till.

Scroll to Top