Du behöver
- 500 g grytbitar t ex benfritt högrev
- 0.5 tsk salt
- 1 krm svartpeppar malen
- 0.5 tsk timjan
- 1 st gul lök
- 1 st purjolök
- 2 st morötter
- 2 dl rödvin
- 1 msk tomatpuré
- 1 dl passerade tomater
- tomater ca 6 marinerade soltorkade
- 1 st squash liten
- 150 g champinjoner
- 1 st korv t ex cabanossy, 50 g
- oliver ca 10
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skär köttet i ca 2×2 cm stora bitar. Bryn det i lite matfett. Lägg över köttet i en gryta. Krydda med salt, peppar och timjan
2
Skala löken och hacka den. Ansa purjon och strimla den. Skala morötterna och skär dem i slantar. Dela dem eventuellt.
3
Fräs lök, purjo och morötter i lite matfett tills löken är mjuk och glansig. Lägg över det i grytan.
4
Tillsätt rödvin, tomatpuré och passerade tomater. Låt grytan småputtra under lock ca 1 timme.
5
Strimla under tiden tomaterna. Skiva korven. Skiva squashen och skär skivorna i bitar. Ansa svampen och skiva den. Fräs allt några minuter i lite matfett. Lägg över det i grytan tillsammans med oliver. Låt grytan puttra i ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. Smaka av. Bjud kokt pasta till.