Pannkakstårta

Pannkakstårtan är fylld med tinade hallon och hallonsylt och festligt garnerad med vispad grädde, kiwi och granatäppelkärnor.

Du behöver

Pannkakssmet:

2 st ägg
6 dl mjölk
2 dl vetemjöl fullkorn
1 krm salt
1 tsk socker
2 msk smör smält

Fyllning och dekoration:

2 dl hallonsylt eller skogshallonsylt
250 g frysta hallon tinade
2 dl vispgrädde
2 st kiwi
0.5 st granatäpple

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Vispa ägg och hälften av mjölken i en bunke. Tillsätt mjölet och vispa smeten klimpfri. Tillsätt resten av mjölken, salt, socker och smält smör. Låt smeten stå en stund för att svälla.

2
Hetta upp en stekpanna och lägg i lite smör för första laggen. Reglera värmen så att det inte blir för varmt.

3
Häll i 1 dl smet och vicka på pannan så att smeten täcker botten. Grädda tills pannkakan får vacker färg på undersidan och smeten har stelnat på översidan. Vänd med en stekspade och grädda den andra sidan. Fortsätt att grädda pannkakor tills all smet är slut.

4
Lägg upp pannkakorna med på ett fat. Lägg en bit smörpapper mellan varje pannkaka så är det lättare att lossa dem från varandra när tårtan ska byggas.

5
Varva kalla pannkakor med hallonsylt och tinade hallon på ett uppläggningsfat.

6
Vispa grädden och lägg ett lager grädde ovanpå. Spritsa små toppar runt kanten.

7
Skala och skär kiwin i skivor och lägg runt kanten. Fördela granatäppelkärnor i mitten. Servera genast.

Scroll to Top