Du behöver
- 300 g torskfilé eller sejfilé
- 2 st potatis
- 1 bitar rotselleri ca 25 g
- 1 st lök liten gul
- 0.5 tsk curry
- 5 dl fiskbuljong
- 0.5 msk vetemjöl
- 0.5 dl matlagningsgrädde
- räkor ca 10 skalade
- persilja
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Skär fisken i mindre bitar. Skala potatisen och tärna den. Skala rotsellerin och riv den grovt. Skala och hacka löken.
2
Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med curryn. Tillsätt selleri och potatis. Rör om.
3
Späd med fiskbuljongen och låt soppan puttra under lock på svag värme ca 10 minuter. Lägg i fisken och låt soppan sjuda i ytterligare ca 4-5 minuter eller tills fisken är vit och ogenomskinlig.
4
Rör ut mjölet med grädde. Vispa ner det i soppan och låt den koka några minuter. Smaka av.
5
Tillsätt räkorna och strö över hackad persilja.