Cannelloni med skinka och paprika

Av färska lasagneplattor gör vi dessa goda pastarullar.

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 2 st röda paprikor
  • 2 st paprika gula
  • 0.5 dl hackad persilja
  • salt och peppar
  • 2 pkt lasagneplattor färska
  • 350 g mozzarella
  • 175 g prosciutto eller annan rökt skinka
  • 1 dl parmesanost nyriven

Sås:

1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
1 st burk krossade tomater
1 dl vatten
1 tsk socker
0.5 tsk basilika
0.5 tsk oregano
1 st lagerblad
2 msk tomatpuré
salt och peppar

Ugn: 200°

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala löken och hacka den. Kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika mjukt och glansigt i lite matfett. Tillsätt persiljan. Krydda lätt med salt och peppar.

2
Skär lasagneplattorna ca 12-14 cm breda. Skär mozzarellan i skivor.

3
Lägg ut lasagneplattorna och täck dem med skinkskivorna. Lägg ostskivor över. Fördela cirka hälften av paprikaröran ovanpå och strö till sist över nyriven parmesanost.

4
Rulla samman plattorna från långsidan. Lägg dem i en smord eldfast form med skarven nedåt.

5
Skala lök och vitlök till såsen. Hacka det och fräs löken mjuk och glansig i lite matfett. Tillsätt tomatkross, vatten, socker, basilika, oregano, lagerblad och tomatpuré. Låt såsen puttra samman ca 8-10 minuter. Rör i den då och då under tiden. Smaka av med salt och peppar.

6
Häll såsen över pastarullarna. Gratinera ca 15 minuter mitt i ugnen. Fördela resten av paprikaröran ovanpå pastarullarna och bjud dem tillsammans med sallad.

Scroll to Top