Festlig paella

En god och kalorifattig paella som innehåller både fågel, fisk och kött.

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar hackade
  • 1 st vitlöksklyfta hackad
  • 5 cm peppar skivad
  • 1 msk rapsolja kallpressad
  • 1 3/4 dl ris
  • 1 st saffran 15 g eller 1
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 1 dl vitt vin
  • 2 st kycklingfiléer
  • 1.5 st chorizo 9 %, skivade
  • 100 g champinjoner skivade
  • 1 dl gröna ärter
  • 0.5 st röd paprika i bitar
  • 0.5 st paprika i bitar
  • salt och peppar
  • 50 g räkor skalade
  • citronklyftor

Det här behövs till 2-3 port:

Gör så här

1
Fräs lök, vitlök, spansk peppar och 2 tsk olja i en gryta. Tillsätt ris och flytande saffran och fräs en stund till.

2
Späd med kycklingbuljong och vitt vin. Låt sjuda under lock, ca 20 minuter. Kontrollera om det behövs mer vätska under tiden. Späd med vatten i så fall.

3
Dela kycklingfiléerna i stora bitar. Bryn dem runt om i 1 tsk olja i en stekpanna. Tillsätt korvskivor och champinjoner och låt dem fräsa med en stund. Lägg över det i grytan när det återstår ca 5 minuter av koktiden.

4
Rör ner ärter och paprika när paellan är klar. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp paellan och dekorera med räkor och citronklyftor. Servera med sallad.

Scroll to Top