Du behöver
- 2 st schalottenlökar hackade
- 1 st vitlöksklyfta hackad
- 5 cm peppar skivad
- 1 msk rapsolja kallpressad
- 1 3/4 dl ris
- 1 st saffran 15 g eller 1
- 2 dl kycklingbuljong
- 1 dl vitt vin
- 2 st kycklingfiléer
- 1.5 st chorizo 9 %, skivade
- 100 g champinjoner skivade
- 1 dl gröna ärter
- 0.5 st röd paprika i bitar
- 0.5 st paprika i bitar
- salt och peppar
- 50 g räkor skalade
- citronklyftor
Det här behövs till 2-3 port:
Gör så här
1
Fräs lök, vitlök, spansk peppar och 2 tsk olja i en gryta. Tillsätt ris och flytande saffran och fräs en stund till.
2
Späd med kycklingbuljong och vitt vin. Låt sjuda under lock, ca 20 minuter. Kontrollera om det behövs mer vätska under tiden. Späd med vatten i så fall.
3
Dela kycklingfiléerna i stora bitar. Bryn dem runt om i 1 tsk olja i en stekpanna. Tillsätt korvskivor och champinjoner och låt dem fräsa med en stund. Lägg över det i grytan när det återstår ca 5 minuter av koktiden.
4
Rör ner ärter och paprika när paellan är klar. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp paellan och dekorera med räkor och citronklyftor. Servera med sallad.