Savoykålssoppa med lättkorv

Härligt grön soppa med savoykål, purjolök och lättkorv.

Du behöver

  • 5 dl savojkål strimlad och förvälld
  • 5 dl kycklingbuljong eller buljongtärning
  • 1 dl purjolök finstrimlad
  • 150 g lättkorv
  • salt och peppar

Servera med:

senap stark
knäckebröd

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Koka upp kycklingbuljongen och tillsätt kål och purjolök. Låt det koka några minuter.

2
Tillsätt korven i bitar och låt den bli varm. Smaka av soppan med salt och peppar.

3
Servera med stark senap och knäckebröd.


Kommentar:
Så förvälls kålen: Koka upp 1 liter vatten och 1 tsk salt till kålen och förväll den, ca 5 minuter. Spola i kallt vatten.

Scroll to Top