Italiensk bakad potatis

Inne i varje potatis gömmer sig ett ägg.

Du behöver

  • 2 st bakpotatis
  • 3 msk smör eller margarin
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 1.25 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl emmentalerost riven
  • 0.25 dl parmesanost nyriven
  • 2 st ägg

Ugn: 225°

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Borsta och skölj potatisarna. Torka dem och pricka dem med en gaffel några gånger. Lägg dem mitt i ugnen och baka dem ca 50-60 minuter, tills de är mjuka.

2
Skär av ett lock på potatisarna och gröp ur dem. Lämna ca 1 cm potatis kvar runtom i skalet. Mosa det du har gröpt ur potatisen.

3
Smält matfettet i en kastrull och rör ner mjölet. Späd med buljongen och låt såsen sjuda på svag värme under omrörning tills den blir krämig.

4
Tag bort kastrullen från värmen och rör ner 3/4 dl riven emmentalerost, parmesanost och ca 2/3 av potatismoset.

5
Knäck ett ägg ner i varje potatis och lägg ca 1 tsk matfett bredvid. Salta på ägget. Fyll på med resten av potatispurén och strö lite riven ost över .

6
Lägg potatisen i eldfasta portionsformar och grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Bjud eventuellt lite rökt skinka och sallad till.

Scroll to Top