Du behöver
- 5 st smördeg plattor djupfryst
- 450 g svamp djupfryst skivad
- 1 st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 6 st marinerade soltorkade tomater
- 175 g fetaost
Pensling:
ägg uppvispat
Ugn: 200°
Gör så här
1
Tina smördegen lätt. Skala och hacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Tärna tomaterna.
2
Fräs svampen i lite matfett tills vätskan har kokat in. Tillsätt lök och vitlök och lite mera matfett. Låt allt fräsa tills löken är mjuk och svampen har fått lite färg. Tillsätt tomaterna och låt dem fräsa med 1 minut.
3
Kavla ut smördegsplattorna lite och dela dem på mitten. Fördela svampröran på ena halvan av smördegsrutorna. Smula fetaosten och strö den ovanpå.
4
Pensla kanten med uppvispat ägg. Vik ihop till en trekant och tryck till kanterna ordentligt. Lägg trekanterna på bakpappersklädd plåt. Pensla dem med uppvispat ägg och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills pirogerna har fin färg. Bjud en sallad till.