Laxpirog

Med färdigköpt smördeg gör du lätt denna goda pirog.

Du behöver

  • 1 st smördegsrulle

Fyllning:

250 g lax rökt
0.75 dl vatten salt
2 st hårdkokta ägg
3 msk hackad dill
3 msk hackad gräslök
1 dl gräddfil
50 g röd stenbitsrom

Pensling:

ägg uppvispat

Garnering:

2 st hårdkokta ägg
stenbitsrom svart
hackad gräslök

Ugn: 225°

Det här behövs för ca 6 port:

Gör så här

1
Tina smördegen enligt förpackningens anvisningar. Platta ut den ena degplattan så att den blir lite större.

2
Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Låt riset kallna.

3
Strimla laxen. Blanda samman riset med lax, dill, gräslök och gräddfil.

4
Lägg den minsta degplattan på bakpappersklädd plåt. Fördela risröran ovanpå den, men inte ända ut i kanten. Skala och skiva äggen och fördela dem över riset. Klicka över stenbitsrommen. Täck med den större degplattan. Vik kanten runt omkring och tryck till med en gaffel. Pensla med uppvispat ägg.

5
Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter. Dela pirogen i 6 portionsbitar och garnera dem med skivat ägg, stenbitsrom och hackad gräslök.

Scroll to Top