Du behöver

  • 3 st kycklingfiléer
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1.5 msk soja
  • 0.5 st lime
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk ingefära färsk riven
  • 1 krm koriander
  • 1 nypa socker
  • träspett blötlagda

Jordnötssås:

1 dl jordnötter
2 st salladslökar
2 st vitlöksklyftor
1 msk rapsolja
1 tsk sambal oelek
1 dl kycklingbuljong
2.5 msk kokosmjölk
0.5 st lime
salt en nypa socker

Tillbehör:

ris
sallad

Ugn: 250°

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skär kycklingfiléerna i mindre bitar och lägg dem i en skål. Blanda samman olja, soja, saften från en halv lime, sambal, ingefära, koriander och en nypa socker. Blanda marinaden med kycklingbitarna. Låt det stå åtminstone en timme. Trä upp kycklingbitarna på blötlagda spett. Grilla dem i ugnen några minuter på varje sida.

2
Hacka jordötterna fint. Hacka också salladslök och vitlök. Fräs allt i oljan. Tillsätt sambal oelek och rör om. Häll över buljong, kokosmjölk, saften från en halv lime och en nypa socker. Låt det hela puttra ca 5 minuter. Servera med ris och sallad.