Vårsoppa med broccoli

En grön härlig soppa som vi bjuder strimlad skinka till.

Du behöver

  • 200 g broccolibuketter
  • 0.5 st purjolök liten
  • 6 dl hönsbuljong
  • 2 tsk sherry
  • 1 msk hackad gräslök
  • 50 g philadelphiaost extra light
  • 75 g skinka rökt strimlad

Det här behövs för ca 2 port:

Gör så här

1
Ansa purjolöken och strimla den. Lägg purjolök och broccoli i en kastrull. Tillsätt buljongen och låt allt småputtra under lock ca 12 minuter.

2
Häll broccolin och purjolöken i en matberedare. Mixa till en puré. Späd med buljongen under tiden.

3
Häll tillbaka soppan i kastrullen och värm den på nytt. Tillsätt sherry, ost och hackad gräslök. Smaka av. Rör ner skinkan och låt allt bli genomvarmt.

Scroll to Top