Du behöver
- 400 g lax (som har legat i minst 2 dygn i frysen och därefter tinat i kylskåp)
- 1 dl sesamfrön svarta eller vita
- 1 st morot
- 0.5 st rättika
- 1 st squash grön
- wasabi
- gari, picklad ingefära
- 1 dl japansk soja
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Rulla filén i sesamfrön. Skär laxen i centimetertjocka skivor. Skala rättika och morot och skölj squashen.
2
Hyvla rättika, morot och squash i tunna strimlor med en mandolin (köksredskap), potatisskalare eller osthyvel.
3
Fördela laxskivorna på fyra tallrikar med strimlor av rättika, morot och squash runt om. Komplettera med några bitar gari, lite wasabi samt en äggkopp eller annan liten skål att hälla soja i.
4
Instruera gästerna att röra ut wasabi med soja till en stark dipsås för fisk och grönsaker. Ät med pinnar om du ska vara riktigt japansk.