Du behöver
- 0.5 kg kalvkött av bog med ben
- 2 l vatten
- 1 msk salt
- 1 st gul lök i klyftor
- 1 st morot i bitar
- 1 bitar purjolök
- 1 st selleri stjälk
- 2 st persiljekvist
- 1 st lagerblad
- 10 st svartpepparkorn
Till soppan:
1 st purjolök skivad
3 st selleristjälkar skivade
2 st morötter tärnade
2 st palsternackor tärnade
1 st persiljerot tärnad
350 g blomkålsbuketter broccoli- och
120 g pasta stjärnpasta, eller liknande
kött från buljongkokningen, i tärningar
salt och peppar
persilja
Servera med:
1 dl parmesanost riven
baguette
Hoppa över buljongkokningen och gör soppan med kalvfond på flaska istället. Tillsätt 300 g stekt köttfärs.
Koka pastan al dente, d v s med lite tuggmotstånd. Salta kokvattnet eller använd en buljongtärning i vattnet, så smakar pastan mer.