Minestronesoppa med kalvkött

Soppa kommer högt på listan av favoriter. Här har vi gjort en minestronesoppa med kalvkött och stjärnpasta.

Du behöver

  • 0.5 kg kalvkött av bog med ben
  • 2 l vatten
  • 1 msk salt
  • 1 st gul lök i klyftor
  • 1 st morot i bitar
  • 1 bitar purjolök
  • 1 st selleri stjälk
  • 2 st persiljekvist
  • 1 st lagerblad
  • 10 st svartpepparkorn

Till soppan:

1 st purjolök skivad
3 st selleristjälkar skivade
2 st morötter tärnade
2 st palsternackor tärnade
1 st persiljerot tärnad
350 g blomkålsbuketter broccoli- och
120 g pasta stjärnpasta, eller liknande
kött från buljongkokningen, i tärningar
salt och peppar
persilja

Servera med:

1 dl parmesanost riven
baguette

Det här behövs för 4 port:

Gör så här

1
Skölj av köttet i kallt vatten. Koka upp vatten och salt. Lägg ner köttet och låt vattnet koka upp igen.

2
Tillsätt grönsaker och kryddor. Låt köttet sjuda under lock tills det lätt släpper från benet. En provnål ska gå lätt genom köttet.

3
Sila av buljongen i en ren gryta och låt den koka ihop lite grann. Kasta bort grönsakerna från buljongkokningen. Skär köttet i bitar.

4
Tillsätt grönsaker och pasta till buljongen. Koka tills pastan och grönsakerna är klara. Smaka av med salt och peppar, lägg i köttet och strö över lite persilja. Servera soppan med riven parmesanost och skivad baguette.


Kommentar:
Hoppa över buljongkokningen och gör soppan med kalvfond på flaska istället. Tillsätt 300 g stekt köttfärs.
Koka pastan al dente, d v s med lite tuggmotstånd. Salta kokvattnet eller använd en buljongtärning i vattnet, så smakar pastan mer.

Scroll to Top