Couscousfyllda tomater

En helt vegetarisk rätt som smakar ljuvligt.

Du behöver

  • 5 st tomater
  • 1.5 dl couscous
  • 1.5 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 1 st morot
  • purjolök ca 10 cm
  • 3.5 st marinerade soltorkade tomater
  • 2 krm chilipulver
  • 5.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk koriander
  • salt

Ugn: 200°

Det här behövs för 2 port:

Gör så här

1
Låt vatten och salt koka upp. Tag kastrullen från värmen och rör ner couscousen. Lägg på locket och låt det stå och svälla ca 5 minuter.

2
Skala och finstrimla moroten. Ansa och strimla purjolöken. Tärna tomaterna.

3
Fräs chilipulver, gurkmeja och koriander i lite matolja. Tillsätt purjolök, morötter och tomater. Låt allt fräsa ca 6-8 minuter. Tillsätt gärna lite av oljan som tomaterna har legat i.

4
Rör ner den färdiga couscousen. Rör om så att det blir luftigt och låt det fräsa en minut.

5
Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur dem. Salta tomaterna lätt. Fyll tomaterna med couscousröran.

6
Ställ tomaterna i en smord eldfast form och lägg på locken. Gratinera dem mitt i ugnen ca 15-20 minuter.

Scroll to Top