Du behöver
- 5 st tomater
- 1.5 dl couscous
- 1.5 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 1 st morot
- purjolök ca 10 cm
- 3.5 st marinerade soltorkade tomater
- 2 krm chilipulver
- 5.5 tsk gurkmeja
- 0.5 tsk koriander
- salt
Ugn: 200°
Det här behövs för 2 port:
Gör så här
1
Låt vatten och salt koka upp. Tag kastrullen från värmen och rör ner couscousen. Lägg på locket och låt det stå och svälla ca 5 minuter.
2
Skala och finstrimla moroten. Ansa och strimla purjolöken. Tärna tomaterna.
3
Fräs chilipulver, gurkmeja och koriander i lite matolja. Tillsätt purjolök, morötter och tomater. Låt allt fräsa ca 6-8 minuter. Tillsätt gärna lite av oljan som tomaterna har legat i.
4
Rör ner den färdiga couscousen. Rör om så att det blir luftigt och låt det fräsa en minut.
5
Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur dem. Salta tomaterna lätt. Fyll tomaterna med couscousröran.
6
Ställ tomaterna i en smord eldfast form och lägg på locken. Gratinera dem mitt i ugnen ca 15-20 minuter.