Påskens festliga smörgåstårta

Påskens fina smörgåstårta får smak av bland annat ägg, ansjovis, böcklingpastej och laxrom. Tårtan kan fyllas och läggas samman i förväg så att den bara ska garneras en stund innan gästerna ska komma.

Du behöver

  • 6 skiva landgångsbröd längdskuret
  • 3 skiva bröd längdskuret mörkt

Fyllning 1:

1 dl kesella
1 dl majonnäs
1 st äpple
2 msk hackad dill
2 msk chilisås
1 st tonfisk burk i olja

Fyllning 2:

1 dl kesella
1 st böcklingpastej tub
2 st hårdkokta ägg

Garnering:

1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
1 st ansjovisfiléer ask
87.5 g laxrom eller stenbitsrom
3.5 st hårdkokta ägg
citron
gurka
babyspenat
hackad persilja timjan

Det här behövs för 8-10 bitar:

Gör så här

1
Rör samman kesella och majonnäs till fyllning 1. Skala, kärna ur och riv äpplet. Rör ner det i majonnäsblandningen tillsammans med hackad dill och chilisås. Rör samman kesella med böcklingpastejen till fyllning 2. Skala och hacka äggen.

2
Kantskär de längdskurna brödskivorna. Lägg tre ljusa skivor intill varandra som botten. Bred fyllning 1 över dem. Strö finfördelad tonfisk ovanpå.

3
Täck med tre mörka brödskivor på andra ledden. Bred fyllning 2 över dem och strö hackat ägg ovanpå. Täck med de sista ljusa brödskivorna på samma ledd som bottenskivorna.

4
Putsa brödskivorna så att kanterna blir jämna på tårtan. Rör samman majonnäs med crème fraiche till garneringen. Bred det över och runtom hela tårtan. Sätt fast spenaten runt kanten och garnera tårtan som på bilden eller efter egen fantasi.

Scroll to Top