Asiatisk köttfärssås

Bjud nudlar till såsen.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st burk krossade tomater
  • 5.5 st tomater marinerade och soltorkade
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 tsk basilika
  • 1.5 dl kokosmjölk
  • 1 bitar ingefära ca 40 g
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 2 st morötter
  • 200 g broccolibuketter

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.

2
Tillsätt färsen och dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills köttet har fått fin färg.

3
Hacka tomaterna och rör ner dem i pannan tillsammans med salt, peppar, krossade tomater, kokosmjölk och lite av marinaden som de soltorkade tomaterna har legat i. Låt såsen puttra ca 10 minuter. Smaka av med basilika.

4
Skala och finhacka ingefäran. Skala och finhacka vitlöken. Skala och finstrimla morötterna. Dela broccolin i mindre bitar.

5
Fräs ingefära, vitlök, morötter och broccoli i lite matfett ca 5 minuter. Rör ner det i köttfärssåsen och låt allt bli genomvarmt.


Kommentar:
Köttfärs är en färskvara och ska förvaras i kylen. Du kan förvara färs ca 3 månader i frysen.

Scroll to Top