Du behöver
- 500 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st burk krossade tomater
- 5.5 st tomater marinerade och soltorkade
- 1 st burk krossade tomater
- 1 tsk basilika
- 1.5 dl kokosmjölk
- 1 bitar ingefära ca 40 g
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 2 st morötter
- 200 g broccolibuketter
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.
2
Tillsätt färsen och dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills köttet har fått fin färg.
3
Hacka tomaterna och rör ner dem i pannan tillsammans med salt, peppar, krossade tomater, kokosmjölk och lite av marinaden som de soltorkade tomaterna har legat i. Låt såsen puttra ca 10 minuter. Smaka av med basilika.
4
Skala och finhacka ingefäran. Skala och finhacka vitlöken. Skala och finstrimla morötterna. Dela broccolin i mindre bitar.
5
Fräs ingefära, vitlök, morötter och broccoli i lite matfett ca 5 minuter. Rör ner det i köttfärssåsen och låt allt bli genomvarmt.
Köttfärs är en färskvara och ska förvaras i kylen. Du kan förvara färs ca 3 månader i frysen.