Du behöver
- 4 st rödtungafiléer
- 1.5 tsk salt
- 1 krm vitpeppar nymald
- 1 dl idealmjöl
- 2 msk smör
- 2 krm muskotnöt riven
- 4 skiva färsk ananas skalade
Sås:
2 dl lätt crème fraiche
0.5 dl aprikosmarmelad
1 dl färsk ananas hackad
Servera med:
400 g räkor oskalad vikt
200 g champinjoner smörfrästa
citronmeliss
Ugn: 200º
Det här behövs till 4 port:
Gör så här
1
Skölj och torka av filéerna. Salta och peppra dem. Vik dem tredubbla och panera i idealmjöl.
2
Stek dem i smör i medelvarm stekpanna, ca 2 minuter per sida. Krydda med muskot. Lägg fisken på skivor av ananas i en ugnssäker form och fortsätt tillagningen i ugnen, ca 5 minuter.
3
Blanda crème fraiche med aprikosmarmelad och ananas till en sås att servera till.
4
Lägg de smörfrästa champinjonerna runt om. Skala räkorna och lägg överst på fisken. Dekorera med citronmeliss. Servera fisken med kokt ris eller ugnstekta klyftpotatisar och crème fraichesåsen.