Karibisk rödtunga

Fräsch och festlig stekt rödtunga med ananas och räkor.

Du behöver

  • 4 st rödtungafiléer
  • 1.5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar nymald
  • 1 dl idealmjöl
  • 2 msk smör
  • 2 krm muskotnöt riven
  • 4 skiva färsk ananas skalade

Sås:

2 dl lätt crème fraiche
0.5 dl aprikosmarmelad
1 dl färsk ananas hackad

Servera med:

400 g räkor oskalad vikt
200 g champinjoner smörfrästa
citronmeliss

Ugn: 200º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Skölj och torka av filéerna. Salta och peppra dem. Vik dem tredubbla och panera i idealmjöl.

2
Stek dem i smör i medelvarm stekpanna, ca 2 minuter per sida. Krydda med muskot. Lägg fisken på skivor av ananas i en ugnssäker form och fortsätt tillagningen i ugnen, ca 5 minuter.

3
Blanda crème fraiche med aprikosmarmelad och ananas till en sås att servera till.

4
Lägg de smörfrästa champinjonerna runt om. Skala räkorna och lägg överst på fisken. Dekorera med citronmeliss. Servera fisken med kokt ris eller ugnstekta klyftpotatisar och crème fraichesåsen.

Scroll to Top