Mexikansk färssås

Bjud färsen i taco tubs eller taco skal eller rulla in den i tortilla.

Du behöver

  • 500 g köttfärs
  • 1 st gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 st burk krossade tomater
  • 5.5 st tomater marinerade och soltorkade
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 st kidneybönor burk
  • 1 st burk majs
  • 1 st paprika
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • tacoskal taco skal eller tortilla

Avokadosås:

1 st avokado
1 dl crème fraîche
1 tsk pressad citronsaft
salt

Det här behövs för ca 4 port:

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.

2
Tillsätt färsen och dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills köttet har fått fin färg.

3
Hacka tomaterna och rör ner dem i pannan tillsammans med salt, peppar, krossade tomater och lite av marinaden som de soltorkade tomaterna har legat i. Låt såsen puttra ca 10 minuter. Tillsätt paprikapulver, spiskummin och pressad vitlök.

4
Börja med avokadosåsen. Mosa avvokadoköttet tillsammans med crème fraiche. Smak av med pressad citronsaft och salt.

5
Kärna ur och tärna paprikan. Låt bönor och majs rinna av. Rör ner det i köttfärssåsen och låt den puttra samman några minuter.

6
Bjud köttfärssåsen tillsammans med avokadosås och t ex taco tubs.


Kommentar:
Köttfärs är en färskvara och ska förvaras i kylen. Du kan förvara färs ca 3 månader i frysen.

Scroll to Top