Du behöver
- 500 g köttfärs
- 1 st gul lök
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 st burk krossade tomater
- 5.5 st tomater marinerade och soltorkade
- 1 st burk krossade tomater
- 1 st kidneybönor burk
- 1 st burk majs
- 1 st paprika
- 2 tsk spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 1.5 st vitlöksklyftor
- tacoskal taco skal eller tortilla
Avokadosås:
1 st avokado
1 dl crème fraîche
1 tsk pressad citronsaft
salt
Det här behövs för ca 4 port:
Gör så här
1
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk och glansig i lite matfett.
2
Tillsätt färsen och dela sönder köttet med en trägaffel. Stek under omrörning tills köttet har fått fin färg.
3
Hacka tomaterna och rör ner dem i pannan tillsammans med salt, peppar, krossade tomater och lite av marinaden som de soltorkade tomaterna har legat i. Låt såsen puttra ca 10 minuter. Tillsätt paprikapulver, spiskummin och pressad vitlök.
4
Börja med avokadosåsen. Mosa avvokadoköttet tillsammans med crème fraiche. Smak av med pressad citronsaft och salt.
5
Kärna ur och tärna paprikan. Låt bönor och majs rinna av. Rör ner det i köttfärssåsen och låt den puttra samman några minuter.
6
Bjud köttfärssåsen tillsammans med avokadosås och t ex taco tubs.
Köttfärs är en färskvara och ska förvaras i kylen. Du kan förvara färs ca 3 månader i frysen.