Ugnsbakad piggvar

Det här är det enklaste och godaste fiskrecept som finns. Mycket festligt! Piggvaren serveras med skirat smör och riven pepparrot.

Du behöver

  • 2 st piggvar eller slätvar, à ca 1 kg
  • 1 msk smör

Servera med:

150 g smör skirat
1 dl pepparrot riven
200 g gröna ärter kokta
potatis kokt

Ugn: 100º

Det här behövs till 4 port:

Gör så här

1
Klipp bort gälarna på fiskarna. Gnid in fiskarna med salt och skölj sedan av dem. Torka av fiskarna. Lägg dem i en smord långpanna.

2
Ugnsbaka fisken i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Fiskköttet ska bli vitt och ogenomskinligt och lossa från ryggbenet. Prova med en gaffel.

3
Servera med skirat smör, färskriven pepparrot, kokta gröna ärter och potatis.


Kommentar:
När du skirar smör skiljs det klara fettet av smält smör eller margarin från bottenskiktet. Bottenskiktet används inte.

Scroll to Top