Du behöver
- 300 g lax lättrimmad
- 1 st lök stor gul
- potatis ca 10
- 1 st dill knippa
- 4 st ägg
- 4 dl kaffegrädde
- svartpeppar
Ugn: 200°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Skär laxen i tunna skivor. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett.
2
Skala och skiva potatisen tunt. Bottna en smord eldfast form med hälften av löken. Täck med potatis, lax och hackad dill. Peppra lätt.
3
Lägg därefter ett nytt lager med lök, potatis, lax, dill och peppar. Täck med resterande potatis.
4
Vispa samman ägg och grädde. Häll det över potatisen. Grädda mitt i ugnen ca 45-60 minuter eller tills allt har fin färg och potatisen är mjuk.
Har du gott om kokta potatisar så går det bra att använda dem i stället för rå potatis. Då behöver puddingen bara ca 30 minuter i ugnen eller tills äggstanningen har “stannat”.