Du behöver
- 50 g smör eller margarin
- 1 dl vetemjöl
- 5 dl mjölk
- 3 st ägg
- 1 tsk bakpulver
Fyllning:
150 g bacon tärnad
1 st purjolök
200 g champinjoner färska
1 st röd paprika
Gratinering:
riven ost
Ugn: 200°-225°
Det här behövs till ca 4 port:
Gör så här
1
Smält matfettet i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med mjölken. Låt det sjuda under omrörning till en tjock smet. Tag kastrullen från värmen och låt smeten svalna.
2
Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i smeten och tillsätt bakpulver.
3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem försiktigt i smeten.
4
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm. Grädda i nedre delen av 200° varm ugn, ca 20 minuter eller tills pannkakan har fin färg.
5
Låt pannkakan svalna något innan den stjälps upp på bakplåtspapper och får svalna.
6
Ansa och strimla purjolöken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs grönsakerna tillsammans med bacon i lite matfett.
7
Fördela grönsaksfräset över pannkakan. Rulla samman pannkakan och lägg den med skarven nedåt på ugnsfast uppläggningsfat. Strö över rikligt med riven ost.
8
Gratinera mitt i 225° varm ugn ca 10 minuter. Skär rullen i tjocka skivor och garnera dem med färsk basilika.
Bjud gärna en god sallad till de goda “rullarna”.