Pannkaksrulle med bacon

En härlig "mysrätt" som kan stå klar och bara gratineras strax innan den ska serveras.

Du behöver

  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning:

150 g bacon tärnad
1 st purjolök
200 g champinjoner färska
1 st röd paprika

Gratinering:

riven ost

Ugn: 200°-225°

Det här behövs till ca 4 port:

Gör så här

1
Smält matfettet i en kastrull. Rör ner mjölet och späd med mjölken. Låt det sjuda under omrörning till en tjock smet. Tag kastrullen från värmen och låt smeten svalna.

2
Dela äggen i gulor och vitor. Rör ner äggulorna i smeten och tillsätt bakpulver.

3
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner dem försiktigt i smeten.

4
Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30×40 cm. Grädda i nedre delen av 200° varm ugn, ca 20 minuter eller tills pannkakan har fin färg.

5
Låt pannkakan svalna något innan den stjälps upp på bakplåtspapper och får svalna.

6
Ansa och strimla purjolöken. Ansa och skiva svampen. Kärna ur och tärna paprikan. Fräs grönsakerna tillsammans med bacon i lite matfett.

7
Fördela grönsaksfräset över pannkakan. Rulla samman pannkakan och lägg den med skarven nedåt på ugnsfast uppläggningsfat. Strö över rikligt med riven ost.

8
Gratinera mitt i 225° varm ugn ca 10 minuter. Skär rullen i tjocka skivor och garnera dem med färsk basilika.


Kommentar:
Bjud gärna en god sallad till de goda “rullarna”.

Scroll to Top