Räkpaj (Monica från Skutskär)

Du behöver Deg: 125 g smör eller margarin 3 dl vetemjöl 2 msk kallt vatten Fyllning: 1 kg räkor med skal 300 g mjukost 8%...

Du behöver

Deg:

125 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:

1 kg räkor med skal
300 g mjukost 8% fett
4 st ägg
0.5 dl dill klippt

Garnering:

räkor lite

Gör så här

1
Hacka samman smör och mjöl.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
Låt vila ca 30 min.
Tryck sedan ut degen i en pajform (25 cm i diameter).

2
Nagga och fäst en folieremsa runt kanten. Förgrädda i ca 15 minuter. Ta bort folie.

3
Lägg räkor i formen. Men spara några till garneringen. Vispa samman ägg, ost och dill.
Häll det över räkorna i pajformen.

4
Servera med en klick lätt cremefraiche smaksatt med ört eller vitlök.

Scroll to Top