Ugnspannkaka med skink- och kesoröra

Ugnspannkaka med keso- och skinkröra, där pannkakan är tillagad i stekpanna i ugnen.

Du behöver

Pannkaka:

0.75 dl vetemjöl
2 msk kruskakli
2 krm salt
3 dl mjölk
2 st ägg
2 tsk matfett

Skink- och kesoröra:

125 g keso naturell mini
50 g skinka hackad
1 krm paprikapulver
1 msk basilika hackad
salt svartpeppar

Ugn: 225º

Servera med:

morot riven

Det här behövs till 2 port:

Gör så här

1
Blanda vetemjöl, kruskakli och salt i en bunke. Vispa samman det med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen.

2
Smält fettet i en stekpanna och häll smeten i pannan. Grädda pannkakan i mitten av ugnen, ca 15 minuter.

3
Blanda samman keso, rökt skinka, paprikapulver och basilika. Smaka av med salt och peppar. Servera med rivna morötter.

Scroll to Top