Egyptisk kyckling med mango-salsa

Marinerad kyckling med mycket smak.

Du behöver

  • 12 st kycklingben
  • 3 msk margarin smält
  • 1 tsk soja

Marinad:

1 dl vatten
saft rivet skal och av 1 citron
1 st vitlöksklyfta krossad
0.5 tsk timjan
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Garnering:

hackad persilja
citronskivor
oliver

Mango-salsa:

2 st salladslökar
1 st mango mogen
4 dl matlagningsyoghurt
1 krm sambal oelek
saft rivet skal och 1
salt

Ugn: 225°

Det här behövs:

Gör så här

1
Är kycklingbenen djupfrysta måste de tinas först.

2
Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i dubbla plastpåsar. Lägg ner kycklingbenen och knyt samman påsen. Lägg den kallt i minst 2 timmar, gärna längre. Vänd påsen några gånger under tiden.

3
Ta fram kycklingbenen och torka av dem. Spara marinaden. Lägg kycklingbenen i en smord eldfast form.

4
Rör samman smält margarin med sojan och pensla kycklingbenen med det.

5
Ställ in formen mitt i ugnen och stek kycklingen ca 15 minuter. Häll marinaden runtom kycklingbenen och stek i ytterligare ca 15 minuter eller tills benen är genomstekta.

6
Strö över hackad persilja och oliver. Stick ner citronskivor.

7
Rör samman yoghurten med sambal oelek, saft och skal av citronen till mango-salsan.

8
Ansa och strimla salladslöken. Skala och tärna mangon. Rör ner det i yoghurten. Smaka av med salt.

Scroll to Top