Du behöver
- 250 g lammstek benfri
- 1 msk olivolja
- 1 msk pressad citronsaft
- 1 st vitlöksklyfta krossad
- 1 st lagerblad smulat
- 1 msk färsk oregano
- 2 krm salt
- peppar
- 1 msk schalottenlök hackad
- 2 msk hackad persilja
Tzatziki:
1 dl matlagningsyoghurt
0.25 st gurka
0.5 st vitlöksklyfta
0.5 krm vinäger
salt och peppar
Det här behövs till 2 port:
Gör så här
1
Skär köttet i ca 3 cm stora tärningar och lägg dem i en skål.
2
Blanda samman olja, citronsaft, krossad vitlök, smulat lagerblad, hackad oregano, salt och peppar. Häll marinaden över köttet och rör om. Låt det stå och dra åt sig smakerna minst 30 minuter.
3
Gör under tiden tzatzikin. Riv gurkan grovt och strö över lite salt. Lägg det i en sil eller durkslag och låt det rinna av.
4
Krama vätskan ur gurkan och rör samman den med yoghurt, krossad vitlök och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
5
Trä upp köttet på vattenlagda träspett. Grilla spetten till vacker färg, ca 15 minuter.
6
Lägg spetten på fat och strö över hackad lök och persilja. Bjud tzatziki, pitabröd och sallad till.