Lime- och chiligravad lax

En god gravadlax med smak av lime och chili med en god sås till som passar utmärkt till färskpotatis.

Du behöver

  • 1 kg lax benfri av mittbiten
  • 0.5 dl salt 3
  • 1 msk vitpepparkorn grovkrossade
  • 2 st lime rivet skal
  • 1 st röd chilifrukt (spansk peppar)

Sås:

2 tsk vitvinsvinäger
2 tsk flytande honung
2 dl lätt crème fraiche
3 krm salt
1 krm vitpeppar nymald

Det här behövs till 6 port:

Gör så här

1
Ta bort alla ben på laxen, men låt skinnet sitta kvar. Blanda salt, socker och vitpeppar. Gnid in fiskköttet med blandningen. Strö över limeskal och chili och klappa in det i fiskköttet. Lägg fisken i en form och täck över med plastfolie. Grava laxen två dygn i kylskåp. Vänd den ett par gånger under tiden.

2
Häll av all vätska från laxen och skär upp den i tunna skivor. Servera med kokt färskpotatis och sås.

Scroll to Top