Du behöver

  • 50 g jäst
  • 4 dl vatten fingervarmt
  • 50 g smör eller margarin
  • 2 dl kesella
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • vetemjöl ca 14 dl special

Ugn: 225°

Gör så här

1
Smula ner jästen i en degbunke. Häll över det fingervarma vattnet och rör om så att jästen löses upp. Klicka ner matfettet.

2
Tillsätt kesella, salt, socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.

3
Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt, eventuellt med lite mera mjöl. Dela degen i ca 24 lika stora bitar. Forma runda bullar och rulla dem i lite mjöl.

4
Ställ bullarna på bakpappersklädd plåt och låt dem jäsa under duk ca 30 minuter.

5
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 10-12 minuter eller tills de har fin färg och känns torra. Låt dem kallna på galler under duk. Bullarna går att frysa.