Korv- och baconpaj

En paj som gillas av både stora och små.

Du behöver

Pajdeg med kesella:

2.5 dl vetemjöl
50 g smör eller margarin
1 dl kesella

Fyllning:

300 g falukorv
140 g bacontärningar
1.5 st äpplen
1.5 tsk curry
1 st purjolök
4 st ägg
1 dl kesella
2 dl mjölk
salt och peppar
2 dl riven ost

Ugn: 200°

Det här behövs för 4-6 port:

Gör så här

1
Finfördela matfett och kesella i mjölet till en grynig massa. Arbeta sedan samman det till en deg.

2
Vira in pajdegen i plastfolie och lägg den kallt ca 1 timme.

3
Tryck ut degen i en pajform och nagga den i botten. Klä översta biten av kanten med aluminiumfolie och ställ pajskalet kallt ca 15 minuter.

4
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Ta bort folien.

5
Fräs baconet knaprigt. Låt det rinna av på hushållspapper.

6
Ansa och skiva purjolöken. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Dela klyftorna på mitten. Drag bort skinnet från korven och skär den i tärningar.

7
Fräs purjolöken mjuk och glansig i lite matfett tillsammans med curryn. Tillsätt äpplena och låt dem fräsa med någon minut.

8
Fördela purjolök, äpple, bacon och korv i det förgräddade pajskalet. Strö över riven ost.

9
Vispa samman äggen med kesella, mjölk, salt och peppar. Häll det över pajen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills äggstanningen har stelnat och fått fin färg. Garnera eventuellt som på bilden med äppelklyftor och persilja.

Scroll to Top