Fyllda pannkakor

Pannkakor kan man fylla med så mycket gott, här har vi valt rökt kött.

Du behöver

  • 1.5 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 2 st ägg små
  • 1.5 msk margarin flytande

Fyllning:

125 g kesella
1.5 msk gräddfil eller minifraiche
75 g hamburgerkött eller rökt skinka
1.5 tsk riven pepparrot
salt
1 msk hackad gräslök

Det här behövs till ca 2 port:

Gör så här

1
Blanda samman mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och rör ihop till en klimpfri smet. Tillsätt resten av mjölken och vispa ner äggen. Rör till sist ner flytande margarin.

2
Hetta upp stekpannan med lite matfett till första pannkakan. Häll ca 1 dl smet i järnet och grädda pannkakan på båda sidorna. Fortsätt tills smeten är slut.

3
Blanda samman kesella med gräddfil och tärnat kött. Smaksätt fyllningen med pepparrot och eventuellt lite salt och hackad gräslök.

4
Fyll pannkakorna med köttröran strax innan de ska serveras. Bjud gärna rårivna morötter till.

Scroll to Top